Partneři


Tip na knihu

Právě se nacházíte

Slovensko a Maďarsko 2000

ÚvodPřes slovenské hory do uherských nížin

Řada lidí považuje za bláznovství se o letní dovolené dřít víc než po zbytek roku a dokonce přitom ještě zhubnout o několik kilo. Ale nás naše první prázdniny strávené v sedle kola na cestě kolem republiky nadchly natolik, že ještě před příjezdem do cíle bylo jasné, že napřesrok se znovu někam na kole vydáme.

Vůbec nás neodradily četné technické potíže, kterých bylo víc než dost. Naopak, z chyb jsme se poučili a na cestu jsme se o to důkladněji připravili. Přesně jsme věděli, kde byla naše slabá místa a podle toho se zařídili. Cestování po Čechách a Moravě jsme si užili minulý rok dost, a tak jsme se rozhodli vyrazit někam do zahraničí. Celkem jednoznačně jsme se dohodli na Slovensku a Maďarsku.

Na dovolené jsou prý nejhezčí přípravy a těšení. Něco na tom je. S plánováním jsme začali již na začátku roku. Pečlivě jsme vybírali a zjišťovali, co kde zajímavého bude k vidění a podle toho upřesňovali kudy pojedeme. Z několika variant nakonec zvítězila trasa od moravsko-slovenské hranice přes střední Slovensko do Slovenského krasu a oblouk severovýchodním Maďarskem do slovenského Štúrova. Nechtěli jsme ale jet sami jako předchozí rok a proto jsme dali do časopisu Cykloturistika inzerát. A tak jsme se seznámili s Jirkou z Prahy.

Zážitky i postřehy zaznamenal Martin Vůjta.

přehled cesty

Datum:22. 7. – 6. 8. 2000 Druh cesty:výprava natěžko
Počet ujetých kilometrů:1 133 km → Nejvyšší bod cesty:935 m n. m. (Sihla)
Navštívené státy:Česká republikaSlovenskoMaďarsko
Doprava:vlak Přepravci:ČD a ŽSR
Účastníci cesty:Martin Vůjta, Jaromír Krejčí
Stránky jsou umístěny na serverech hostingového programu CZECHIA.
© 2000 – 2015 Brněnský spolek cykloturistiky
© 2010 – 2015 webdesign by lubosspeska.cz
Licenční podmínky