Partneři


Tip na knihu

Právě se nacházíte

Severní vápencové Alpy 2002

ÚvodToulky po severních alpských cyklostezkách

Na konci letní výpravy je čas přemýšlet, kam se vydat v následujícím roce. Při zpáteční cestě z Benátek se nám zalíbilo v Alpách, a tak naše volba padla právě sem. Rakouské Alpy jsou díky svojí blízkosti České republice velmi populární cykloturistickou destinací.

Nechtěli jsme však kopírovat trasy cestovních kanceláří po cyklostezkách podél řek, ani na druhou stranu lámat extrémní převýšení přes horská sedla. Volba proto padla na Severní vápencové Alpy, které nedosahují zdaleka takových výšek, jako např. Alpy Savojské nebo Dolomity, přesto jsou velmi atraktivním cílem. Do trasy jsme nakonec zapojili i úseky oblíbených cyklotras kolem řek.

Trasa tentokrát pouze týdenní cesty byla navržena pospojováním zajímavých míst v této části Alp: jih Solné komory, údolí řeky Enns, okolí Dachschteinské skupiny, Hintergebirgsweg apod. Začátek byl naplánován v městečku Mariazell na rozhraní Dolního Rakouska a Štýrska. Mariazell jako výchozí místo bylo zvoleno ze dvou důvodů: začátek ve výšce kolem 1 000 m n. m. a snadná dostupnost vlakem z Brna během jediného dne. Poslední červencovou sobotu se tak na brněnském hlavním nádraží sešla čtyřka ve složení: Martin, Jára, Jana a Aleš.

Poznámky z cesty sepsal Jára Krejčí.

přehled cesty

Datum:27. 7. – 6. 8. 2002 Druh cesty:výprava natěžko
Počet ujetých kilometrů:835 km → Z toho nalehko:31 km
Navštívený stát:Rakousko Doprava/přepravci:vlak / ČD a OEBB
Navštívené regiony:Štýrsko Horní Rakousko Salcbursko Dolní Rakousko
Účastníci cesty:Martin Vůjta, Jaromír Krejčí, Jana Pavlusová, Aleš Procházka
Stránky jsou umístěny na serverech hostingového programu CZECHIA.
© 2000 – 2015 Brněnský spolek cykloturistiky
© 2010 – 2015 webdesign by lubosspeska.cz
Licenční podmínky