Partneři


Tip na knihu

Právě se nacházíte

Jihovýchodní Alpy 2004

ÚvodZe středu Rakouska do slovinských Alp

Prázdninové cestě předcházelo tradiční velké dohadování. Opět padaly tipy na více či méně vzdálené kraje, ale časové možnosti každého z nás nás limitovaly. Nakonec jsme se dohodli na jižním směru výpravy do Alp.

Po zkušenostech z předchozích let jsme se rozhodli projet další část Alp, kterou jsme dosud ze sedla kola nevyzkoušeli. Poté začala další debata, a to kudy pojedeme. Pomyslným jádrem cesty se staly Julské Alpy. Martin si velmi přál vyrazit už Brna a do těchto míst dojet po vlastní ose. Já s Janou jsme si zase přáli zůstat trochu déle ve Slovinsku a projet ještě o něco severnější Kamnicko-Savinjské Alpy. Obojí se nedalo vtěsnat do dvou týdnů. Výsledkem tedy byla trasa kompromisní, jejíž začátek jsme zvolili v údolí řeky Enns v Rakousku, kam se dá dobře dopravit vlakem z Brna i z Prahy.

Výpravu jsme začali plánovat začátkem roku. Po zkušenostech z předloňské cesty jsme do programu zařadili i dny „nalehko“. Cílem bylo dostat se do partií hůře dostupných s naloženými koly a především ležících mimo hlavní trasu. Konečná skupina účastníků se ustálila na čtyřech. Kromě Martina, mě a Jany se po několika letech přidal i kamarád Jirka z Prahy, který s námi jel výpravu na Slovensko a do Maďarska v roce 2000.

Zápisky z cesty po Alpách sepsal Jára Krejčí.

přehled cesty

Datum:24. 7. – 7. 8. 2004 Druh cesty:výprava natěžko
Počet ujetých kilometrů:993 km → Z toho nalehko:175 km
Navštívené státy:Rakousko Slovinsko Doprava:vlakem
Navštívené spolkové země Rakouska:Štýrsko Salcbursko Korutany
Účastníci cesty:Martin Vůjta, Jaromír Krejčí, Jana Pavlusová, Jiří Doubek
Stránky jsou umístěny na serverech hostingového programu CZECHIA.
© 2000 – 2015 Brněnský spolek cykloturistiky
© 2010 – 2015 webdesign by lubosspeska.cz
Licenční podmínky