Partneři


Tip na knihu

Právě se nacházíte

Languedoc-Roussillon 2007

ÚvodPodruhé za přírodou a historií jižní Francie

Nádherná, sladce vonící a inspirující je jižní Francie. Zdejší krásná krajina, prolnutá dávnou historií, si nás získala už při naší první cestě sem, do Provence. Už když jsme tehdy odtud odjížděli, věděli jsme, že se sem zase brzo vrátíme.

Chtěli jsme navázat na naše předchozí putování a procestovat sousední region Languedoc-Roussillon, rozkládající se na západ od řeky Rhôny až k Pyrenejím. Už při plánování naší první cesty se ukázalo, že jediný použitelný způsob dopravy z České republiky je autem. Stejně jako o dva roky dříve jsme se domluvili s našimi ostravskými kamarády Rudou a Janou, že se vydáme společně jejich autem. Začalo tradiční plánování a hledání všeho zajímavého, co nelze vynechat. Zatímco o Provence je k sehnání informací téměř nepřeberně, čím dále jsme se po mapě posunovali na západ, tím méně informací v češtině jsme na internetu nacházeli. Jakoby tento kraj byl Čechy dosud neobjevený. A tak jsme začali kombinovat informace z tištěného průvodce a spousty francouzských internetových stránek. Zvyklí na česká měřítka jsme hned v úvodu zjistili, že to nebude právě malé sousto. Vzdálenosti, které dělí jednotlivé zajímavosti, nejsou malé a navíc jsou v horském terénu. Bylo tedy jasné, že více než při první cestě budeme muset některé přesuny realizovat výhradně autem. Vytipovali jsme tedy, alespoň podle dostupných zdrojů, ta nejzajímavější místa a načrtli itinerář na dva týdny.

Pak se přiblížil začátek června a my jsme se s věcmi napěchovaným autem v plném obsazení a čtyřmi koly na střeše opět vydali za sluncem jižní Francie…

Zápisky z deníku sepsal Jára Krejčí.

přehled cesty

Datum:1. 6. – 17. 6. 2007 Druh cesty:s doprovodným vozidlem
Počet ujetých kilometrů:476 km → Nastoupaná výška:7 357 m ↑
Nejvyšší bod cesty:2 150 m n. m. (Chalet des Cortalets) Navštívený stát:Francie
Navštívené regiony:Languedoc-Roussillon  Midi-Pyrenées
Účastníci cesty:Jaromír Krejčí, Jana Pavlusová, Rudolf Weissbrod a Jana Weisbrodová
Stránky jsou umístěny na serverech hostingového programu CZECHIA.
© 2000 – 2015 Brněnský spolek cykloturistiky
© 2010 – 2015 webdesign by lubosspeska.cz
Licenční podmínky